Czę¶ć budynku gdzie jest bar ma nowego wła¶ciciela, a on podobno tynajmuje to niejakiemu Kaczmarczykowi. Słyszałem też co¶, że tam ma być jaka¶ restauracja (gdzie teraz te biedne melene będ± piwo pić ? :> )
Moderator
no wła¶nie... jako¶ tez sobie nie przypominam zeby w pier¶ćcu bylo kiedy¶ co¶ porz±dnego ( oczywi¶cie prócz mojej kochanej dziewczyny
)
oryginalna restauracja z regionalna kuchnia moglby miec powodzenie. jest to chyba stary budynek - mozna by zrobic cos ciekawego. podobno przed wojna byly nawet 2 restauracje w piersccu. jedna z nich byla w budynku-ruderze ktora stoi przy zakrecie w drodze z kosciola na cmentarz
New member
co ty wiesz o Pier¶ćcu?! ta mala malownicza miejscowosc ewoluowala na przestrzeni tysiecy lat i wiele jeszcze sie moze zmienic... jezeli sam nie wlozysz swej inicjatywy w rozwoj naszej wsi to nie masz prawa krytykowac dzialan tutejszej Rady Sołeckiej oraz naszego miejscowego aktywisty ksiedza proboszacza. jestesmy w pelni za rozwojem i resocjalizacja miejscowych ludzi odnajdujacych pocieszenie w kieliszku. jestesmy takze za powstaniem wykwintnej restauracji do ktorej rodziny mogly by pojsc na pyszny swojski obiadek. jednakze musimy sie liczyc z kosztami i innymi wydatkami takimi jak ocieplenie naszego kosciola i wstawienie pieknych witrazy oraz waznym aspektem jest piekny samochod dla ksiedza ktorym reprezentuje on nasza parefie.
z powazaniem Krwawe laseczki
Witam.
Jestem stałym barowiczem i czynnie uczestniczę w życiu barowym. I chciałem napisać że cieszy mnie że nasza najlepsza knajpa we w¶i trzymie swój stały menelski poziom. Po przejęciu władzy przez nowy zarz±d "bar pod kęp±" był zamknięty co prawda i miałem już obawy że zrobi± z niego nowego "xxx burgera" no ale na całe szczę¶cie po chwilowym podwyższeniu standardu wszystko szybko wróciło do normy, pocz±tkowo przychodzili tam faktycznie sami młodzi ale teraz znowu jest po staremu, brak czystego powierza, brudne stoły, brudny kibel i podłoga (chociaż ręczniki zawsze s±) "częstopjany" barman .... eh jak za dawnych czasów, co prawda myslałem że chociaż układ boxów się zmieni ... no ale pozostało stare bagno ..... SUMUJˇC .... ekipa rz±dz±ca się zmieniła.. ale menelnia pozostała dokładnie na tym samym poziomie. żeby to naprawić .... eh... to już nie za mojego życia.
Ps. Pozdrowionka barowicze .... szczególnie dla Someliera !